x
Vijesti Raspored Turniri Treneri Veterani Galerija Partneri Kontakt
 
 
 
   
Tenis Head Akademija je sportsko udruženje osnovano 2006. godine s ciljem promovisanja sporta, a sa akcentom na tenis. Sportski centar Akademije, uključujući i teniske terene, smješten je u samom centru Sarajeva - na Koševu, preko puta olimpijske dvorane "Zetra". Ponosno ističemo da smo jedina sportska asocijacija koja organizuje takmičenja, kako domaća tako i međunarodna, u svim kategorijama.

U Akademiji rade vrhunski treneri (koji su na tom polju već ostvarili značajne rezultate na svjetskom nivou). Glavni trener je selektor muške "Davis-cup" reprezentacije, a i ostalih 5 trenera važi za najškolovanije kadrove u BiH.  S tim u vezi, Akademija predstavlja jaku bazu za takmičarski pogon i trenutno broji oko 80 igrača u rasponu od 5 do 30 godina.

Tenis Head Akademija je pod okriljem ITF (Internacionalna teniska federacija) od 2007. do 2013. godine bila organizator ukupno 13 profesionalnih turnira, od čega osam turnira nagradnog fonda po 10.000 $, četiri turnira nagradnog fonda 25.000 $ i jednog turnira od 15.000$ koji se boduju za WTA listu.

Od 31. 08. do 08. 09. 2103. Akademija će organizovati 14-ti po redu Sarajevo Ladies Open, nagradnog fonda 15.000 $.

Osim toga Akademija je tokom godine organizator 8 turnira iz kalendara takmičenja Teniskog saveza BiH koji se igraju u svim starosnim kategorijama.

Značajna je i naša saradnja sa drugim klubovima, kao i sa Teniskim savezom Bosne i Hercegovine.

x
 
 
 
 

 
Bracom
BH Telecom
 
 
SA Ladies Open
 
 
 
 
Potražite nas na Facebooku
 
 
Copyright © THA 2013.
  Head Teniski savez BiH ITF Tennis Play and Stay Trenirajmo.ba